Mountainbiken in Twente


Je hoeft niet verder te zoeken: voor mtb-en moet je in Twente zijn!

In dit track-archief vind je ruim 100 tochten die allemaal even mooi zijn. Overal rondom Oldenzaal, De Lutte, Lonneker, Losser, Denekamp, Ootmarsum, Vasse en Hezingen kun je eindeloos genieten op heel veel offroadpaden en singletracks.
De grootste hoogteverschillen en dus de mooiste uitzichten vind je ten oosten van Oldenzaal en in de driehoek Vasse - Hezingen - Ootmarsum. Met hartelijke dank aan De IJstijd, ook voor al die mooie zwerfkeien die je hier vaak in tuinen en parken ziet liggen.

Het is ook bepaald geen toeval dat er hier op de diverse veldtoertochten tot wel 1200 liefhebbers afkomen! Uit het hele land, en elk jaar weer opnieuw!

Er wordt bovendien al lang gewerkt aan het MTB-netwerk Twente dat zo'n 700 km's gaat omvatten. Op steeds meer plekken zie je (delen van) vaste routes ontstaan, die in de loop van de tijd steeds dichter aan elkaar worden geweven d.m.v. verbindingstracks. Probleem is alleen dat er hierover wel lovende berichten zijn maar nul fiets-info, laat staan GPS-info... Een gemiste kans, maar wie weet. Dus laat je gewoon verrassen, of rij een andere track.

Tip1: raadpleeg een tochtenkalender als je niet in zo'n clubtocht terecht wilt komen...

Tip2: rondom water-recreatiegebied het Hulsbeek ten westen van Oldenzaal loopt neerlands mooiste, 6 km lange singeltrack (als vaste route). Die is in elk seizoen goed te berijden en bovendien een ideale gelegenheid om in de zomers en (tegenwoordige) winters te kombineren met een zwempartij, kartingrit, visvijver (vergunning), bomenklimparcours, sauna en/of horeka. En misschien kun je zelfs schaatsen op de enorme vijver. Bovendien liggen er twee campings pal naast. Natuurlijk is het in dit gebied ook overal geweldig genieten op je onroad 2-wieler. Je rijtijden nemen dan echter wel sterk toe a.g.v. de grote hoeveelheden terrasjes...

Het allerbeste is natuurlijk om direkt, onmiddelijk en snel je GPS te laden want waarom zou je nog langer wachten !!!


Twente dus, je moet er ge-mtb-t hebben !!!


Maar niet zondag's tussen 11 en 16 uur i.v.m. de zwalkende wandelaars en loslopende honden...


Download hier het track-archief MTB Twente Totaal

Overzicht van de route