Mountainbiken in Argelès sur Mer 66702 (2015)


Argelès sur Mer ligt pal aan de Middellandse Zee, op het allerlaatste vlakke deel voor Spanje en dicht bij de uitlopers van de Pyreneeen. Het ligt dus vlak bij Spanje en redelijk dicht bij Andorra. En het ligt vlak bij de Tour de Madeloc. De toren op de berg waar ruim 500.000 km geleden nederlands wereldberoemdste wereldfietser Frank van Rijn definitief besloot om te gaan wereldfietsen.
Het originele dorpje stelt weinig voor maar er is wel alles verkrijgbaar dat je nodig hebt. Behalve fietsspullen aangezien er geen fietsenwinkels zijn. Er zijn wel verhuurshops dus in geval van nood kun je die proberen.

Je bent hier dus vlak bij de Middellandse Zee, op maximaal 20 minuten lopen. Aan zee vind je de bekende cq beruchte standaard toeristen situatie. Met heel veel horeca en evenveel wegwerp-snuisterijen-winkeltjes. Er is een mooi zandstrand dat deels bewaakt is.

Helaas is er 6 volle etmalen lang helemaal niets terechtgekomen van mountainbiken a.g.v. 90 kmh noordenwind... Ivm verdere aanhoudende wind vertrokken. Bijzonder spijtig, alleen baguettes gehaald per fiets... In het track archief dus helaas alleen gevonden mountainbike tracks, zonder eigen opnames en zonder info-bestandjes.
Vlak buiten de stad is een officieel mountainbike vertrekpunt Parc Municipal de Valmy aangelegd vanaf een grote parkeerplaats. Waarover bij de LOT goede informatie beschikbaar is (voor € 4).
Iets zuidelijker ligt Port Vendres van waaruit veel GPS tracks vertrekken aangezien je daar vlak onderaan de eerste cq laatste berg van de Pyreneeen bent. Je kunt ze makkelijk over asfalt bereiken of als tracks kombineren vanuit Argeles.

A.g.v. de vreemde weer-situatie zelfs geen foto's gemaakt van Argelès zelf, maar wel van Port Vendres en Collioure die er (per auto) vlak naast liggen.


Hieronder wat panorama-foto's van Port Vendres en Collioure (en de grote zitten erachter)Haal hier het track archief op van Argelès sur Mer 66702.


Haal hier het track archief op van Port Vendres 66660.

TOP