Mountainbiken in Azillanet 34210 (2016)


Azillanet is "niets", heeft "niets" en ligt "nergens" op een hoogte van zo'n 200 meter. Het ligt precies op de eerste heuvels na zo'n 60 km platteland vanaf de Middellandse Zee. Daardoor staat er altijd een behoorlijke wind. Maar op dat platteland en iets voorbij de eerste heuvels richting noord en oost valt die wind dan vaak wel mee. Een kwestie van even doordenken en toch gaan. Ook zorgt deze ligging ervoor dat je aan de hand van de richting kunt bepalen of je minder (zuid) of meer hoogtemeters moet gaan maken.

Er is hier helemaal niets te doen en niets te halen maar je kunt er aardig mountainbiken mits je een GPS hebt. Het gebied is ook wel een autodagtocht waard en ook Carcassonne is dat, zowel het nieuwe als het oude stadsdeel. In de Cevennen zie je overal de brem staan die in het lange voorjaar prachtige gele bloemen draagt en daarmee de hellingen zo mooi geel kleurt !

Er zijn (tot in de verre omgeving) geen fietsspeciaalzaken, daarvoor moet je naar Narbonne.

Zo hier en daar zijn er paden verdwenen, waarschijnlijk a.g.v. al dan niet legale nieuwbouw. Zo'n bouwerbeslist dan gewoon om een pad op te heffen als hem of haar dat beter uitkomt. Het kan zo maar zijn dat je na een mooi pad zo maar ineens in een nieuwe tuin terechtkomt en daar eigenlijk niet omheen kunt. En het vervolg in de ene richting bovendien geblokkeerd wordt door een nieuwe garage. Loslopende grom- en dreighonden zijn er trouwens ook, dus vooral hard teruggrommen en schreeuwen (naar die loslopende eigenaar dus !)

Er zijn in dit gebied juist op sommige singletracks massaal stekelbosjes die je niet kunt ontwijken dus antilekbanden zijn obligatoir. Ook zijn er veel vliegen en voldoende steekvliegen. Water en horeka zijn er onderweg echter niet.

Haal hier het track archief van Azillanet op.

TOP