Mountainbiken in Selonnet (2011, 2017)


Bij de Office de Tourisme in Seyne, het dorp waar Selonnet onder valt, is goed infomateriaal te koop over de regionale VTT (mountainbike) tracks. De meeste routes zijn goed uitgepijld, in 2011 mankeerden er maar weinig bordjes.

Route 14 echter had in 2011 vanaf Chabanon een zeer slechte track omlaag. Zeer steil, geblokkeerd door gekapte bomen, nauwelijks bordjes. Misschien was dat een tijdelijk gevolg van de bosbouw. Zie de GPS-track in het archief voor een lang en snel alternatief.

Vanuit Selonnet kun je diverse keren per week voor € 1,- inklusief fiets mee omhoog per minibus (navette) met aanhanger naar het begin van de downhill-site van Chabanon. Daar is de lift dus beschikbaar om inklusief fiets omhoog te gaan waarna je boven kunt kiezen uit 2 downhill tracks. Vanaf hun eindpunt knal je dan over nog een zeer snel stuk weer retour naar de lift, cq Chabanon. Of je neemt je fiets mee met de bus en bezoekt eerst het zwembad daarboven. Om later via de freeride track weer omlaag te knallen naar Selonet.
Neem wel je eigen spullen mee om je fiets op die aanhanger vast te zetten! Bv twee spanbandjes of stukken touw.

Soms is er een aktiedag van de telesiege en/of van de gemeente en kun je de hele dag gratis de lift gebruiken voor de 2 downhill tracks. Maar er is wel 2 uur lunchpauze. Hou daar rekening mee, om 11 uur aankomenis niet handig, tenzij het eigenlijk om de lunch gaat ... Neem dus ook je lunch mee en/of je portemonnaie.
Je kunt daar boven natuurlijk ook bestaande routes oppikken, al dan niet na de downhill, zodat je een deel omhoog niet hoeft te fietsen.

In Selonnet is een goed HCR met bakkerij/brood-service, een dependance van de L'OT inklusief internetcomputers voor gasten en er is gratis wifi op het dorpsplein. In Selonnet staan zo'n 100 huizen en er zijn (dus) geen winkels.

Updeet : het HCR blijkt inmiddels (2017) in andere handen overgegaan te zijn en de momentele kwaliteit ervan is niet bekend. Ook wordt de vroegere kombi - kamping nu geheel en alleen beheerd door de GCU, de franse kampeerklub (alleen) voor universitair opgeleiden (echt waar !). Je wordt (met een gele nummerplaat) al binnen 3 sekonden vijandig benaderd ... Iets dat zich ook al eens voordeed tijdens het (met de fiets aan de hand) op een andere kamping van diezelfde klub. Onbeschoftheid en vijandigheid zijn blijkbaar voorwaarde om lid te mogen zijn.
Het kan dus handig en verstandig zijn om je (vlakbij) in Seyne te installeren.

In september is er de Montéél;Historique de Chabanon, een berg-klim-race voor klassieke autos. De auto's zijn te bezichtigen in het dorpje en de gemeente organiseert een gratis navette waarmee je tussen de diverse klasse's door het parcours op kunt. Klik hier voor de foto-site.

In Saint Jean de Montclar en bij Le Grand Puy zijn ook downhill-tracks met lift.

Haal hier het track archief van Selonnet op.

TOP