Mountainbiken in Sault 84390 (2015)


Bij de Office de Tourisme is VTT (mountainbike) informatie beschikbaar over een aantal vaste tracks maar de ballisage (bepijling) is matig tot slecht. Dit gebied is niet heel zwaar omdat het niet in maar tussen cq naast de bergen ligt. Sault is een gezellig stadje met een paar voorzieningen in het centrum, en de grote ernaast (aan de rotonde bovenaan). Vanaf het dorpslein heb je een prachtig uitzicht op de Mont Ventoux. Ook ligt het op de autoroute van een rondje Mont Ventoux (en voor sommigen zelfs op de fietsroute...). Op de bekende momenten dus druk, druk, druk.

Wifi is nergens aanwezig behalve bij de LOT. Maar daar kun je binnen en buiten niet of nauwelijks zitten en al helemaal niet met een eigen laptop.

Er zijn twee fiets-speciaalzaken. Eentje aan de rotonde boven het dorp en eentje een eindje buiten het dorp langs de dalende uitgaande weg naar het westen.

Een absolute tip (voor een autotrip) is het fietsmuseum in Pernes les Fontaines. Klik hier voor een impressie. Gloedje nieuwe herinrichting, prachtige collectie vélos, nog niet heel groot maar aan de volgende verdieping wordt al gewerkt.
Pernes is zelf ook een leuk stadje. Je kunt een bezoek ook makkelijk kombineren met een bezoek aan het grotere Carpentras.

In het archief zitten ook diverse VTT Mont Ventoux-tracks naar de top. Maar navraag bij de fietszaken heeft geleerd dat het helaas niet mogelijk is om de Kale Berg helemaal offroad te beklimmen. Bij al die tracks rij je dus de bovenste helft op asfalt en wel in een enorme drukte chaos. Elke dag en elk moment...


De panoramafoto's staan hieronder (en de grote zitten er achter) :

Haal hier het track archief van Sault op.

TOP