Mountainbiken in Remuzat 26510 (2017)


In de omgeving van Remuzat zijn zo'n 8 vtt-tracks uitgezet en de ballisage zag er goed uit. Je kunt er qua landschap prachtig mountainbiken maar de tracks zijn tres dur (heel zwaar) ivm de grote hoeveelheid hoogtemeters in korte afstand ! Bovendien maak je ze, zoals gewoonlijk op de kortere afstanden, allemaal in 1 keer omdat je dan "maar" 1 berg beklimt.
Ook wordt er veel gebruik gemaakt van hele smalle (wandel-) tracks waar je soms zelfs de grond pal voor je niet ziet door de begroeing. En zodra je het op zo'n pad niet meer aandurft of niet meer haalt sta je met het probleem dat je niet naast je fiets past... Ook zijn er stukken die pal langs een zeer steile helling lopen en waar je je toch wat minder zeker voelt. En last but not least : er zijn zelfs stukken waar je pal langs een steile helling moet en niet naast je fiets past ...Ook een punt van (grote) aandacht is het totaal ontbreken van elke watertap-mogelijkheid, zelfs in het stadje. Je verbruikt zo maar een standaardbidon per uur bij 30+C en je "haalt" waarschijnlijk 20 kilometer in 4 uur.

Remuzat is zo'n typisch klein stadje waar alleen het hoognodige aanwezig is (in de letterlijke zin des woords, niet naar onze nl-maatstaven). Er is 1 supermarkt (met daarbuiten een pomp en binnen (!) een geldautomaat en een versslager) en er zijn 2 restaurants plus uiteraard de LOT en een camping municipal. En uiteraard is er ook een pharmacie, aangezien die daar nog altijd geen konkurrentie hebben. En alleen bij die LOT is er open wifi (en er zijn wel 2 bankjes maar geen tafel(s)). De planning is overigens dat ook de camping (ergens) in 2018 wifi krijgt.

Een tip is het plan d'eau (rekreatieplas) een paar kilometer noord. Een mooi rekreatiemeer met ruim strand, voldoende (te betalen) p-plaatsen en een fijn terras en restaurant. Het ligt helaas net te ver weg om er naar toe te fietsen, al gaat de terugreis heuvelaf wat beter.

En pal naast het stadje woont boven op de Rocher du Caire een kolonie gieren (vaucours). Je kunt ze daar bezoeken door bij Saint May het bruggetje over te steken en helemaal omhoog te rijden over een piepsmalle zeer steile weg. De laatste 2 kilometer moet je (uiteraard) lopen, maar dan zie je ook wat ! Je ziet trouwens al "wat" de hele weg omhoog (en omlaag) vanaf dat bruggetje want je rijdt een verbluffend mooi landschap in. Denk er wel om dat er verder niets is, zelfs geen schaduw ...

En als je daar dan toch was en weer beneden bent maak dan de dag kompleet met een ronde via Villeperdrix en Arnayon. Een prachtige tocht door een prachtig gebied.

De wat grotere steden zijn hier Nyons en Valreas. Daar vind je overigens ook de grote supermarche's. Maar dan ben je toch al wel 2 x een klein (auto-) uurtje onderweg...


De panoramafoto's staan hieronder (en de grote zitten er achter) :


Haal hier het track archief op van Remuzat 26510

TOP