Mountainbiken in MTB Pantaleon les Vignes 26770 (2017)


Saint Pantaleon les Vignes is een gehuchtje langs de doorgaande route van Nyons naar Valreas vv. En dat zijn ook de grotere steden hier in de regio.

Nyons is vooral een toeristenstad met een (1) lange hap-shop-straat (oke, er zit een s-bochtje in). Er is bovendien een chinees restaurant en er is ook een fietsspeciaalzaak (langs de doorgaande weg richting westen). Parkeren is er dus lastig, laat staan op marktdagen. Een camping is er ook maar ligt zeer ongunstig tov de stad.

Valreas is duidelijk een minder toeristische stad, maar zeker wel (juist) de moeite waard. Met aan de kant van Pantaleon de bekende grote commerces. En in het centrum veel machtige platanen en een fietsspeciaalzaak. Voor die beide steden geldt dat je er niet (fatsoenlijk) naar toe kunt fietsen. Op de grote doorgaande weg langs Pantaleon heb je brede vluchtstroken. Maar halverwege Valreas houden die op. En naar Nyons zijn ze er helemaal niet. Binnendoor -achterlangs-hobbelen kan wel naar Valreas. En ook wel naar Nyons, als je eerst een klimkassette monteerd ... In beide steden is verder alles voldoende verkrijgbaar, behalve wifi.

De echt grote stad is Montélimar, op een uur autorijden naar het westen. Goed voor een dagtocht en voor de Decathlon. Daarbij kom je dan ook langs Grignan met haar grote markten en het kasteel. Meestal enorm druk, maar als je daar van houdt niet te missen. Tip : parkeren kun je hier beter op de grote p-plaats aan de westkant, niet op die dichter bij het dorp ...

In Pantaleon is niets te krijgen, behalve bij het restaurant, het postkantoortje (zoals baguettes en postzegels, en eventueel een (franstalig) boek, te leen van de bibliotheekplank aldaar) en de fontein (lekker water !). Je bent hier dus in de middle of nowhere en dat is op zich geen probleem (met auto).

Mountainbiken is hier goed te doen want er is goed te rijden en het is een mooie opgeving die niet heel zwaar is. Naar het oosten wordt het wel bergachtig maar verder is het glooiend en/of vlak. Er is overigens geen VVV en er zijn hier ook geen tracks uitgezet. Je gebruikt dus je GPS en de tracks die je hieronder kunt ophalen.


De panoramafoto's kun je via deze link bekijken.

En hier vind je het track archief van Pantaleon les Vignes 26770.

TOP