Mountainbiken in Greoux Les Bains 2012


Bij de Office de Tourisme is goede VTT (mountainbike) informatie beschikbaar en er zijn veel tracks uitgezet.
Die zijn echter niet heel goed aangegeven. Het centrale vertrekpunt is de grote parkeerplaats midden in het dorp. Circuit 3 staat aangegeven bij het vertrekbord en via die vind je ook nr 4 en 5 op de helling achteraan de parkeerplaats. Verderop is het weer enigzins onduidelijk wat 4 en wat 5 is.
De rest is pas aangegeven 60 meter lager op de hoofdstraat op een routebordje achter je op de rotonde (richting campings). De bordjes zijn een beetje verweerd en in het vaal-bruin en vallen niet echt op.

Er is een mountainbike wasstation met hogedrukspuit op die grote centrale p-plaats. Jetons zijn te koop in het cafe ernaast en bij de L'OT.

Vanaf de L'OT worden wekelijkse VTT tochten georganiseerd door een stel jeugdige VTT-ers (bij inschrijving). Maar het nivo is altijd weer de vraag natuurlijk. Leuk en gezellig om eens aan mee te doen, het gaat dan uiteraard om het hobby-delen en minder om de prestatie.
Kijk heel goed of je geacht wordt een zaklamp of hoofdlamp mee te nemen! Als men namelijk de tocht rijdt die door de voormalige watertunnel langs het stuwmeer loopt (die gebruikt werd om de rivier om te leiden toen het meer werd uitgegraven) zie je in die tunnel zonder lamp nul-komma-nop omdat er een dubbele scherpe knik inzit.

Greoux is een gezellig stadje met een levendig centrum. Alle soorten winkeltjes zijn aanwezig en er is ook ruim voldoende horeca.
Er zijn echter maar twee supermarktjes die (dus) nogal prijzig zijn. Ze zijn bovendien niet fatsoenlijk bereikbaar per auto, daarom hebben ze ook geen wagentjes maar alleen mandjes.
Voor het grote hap- en slok-werk werk moet je naar Vinon of over de berg naar Manosque, en dat is een heel uur autorijden retour.
Er is Wifi in diverse cafes en tegen betaling bij de L'OT.

Ook in de zuidelijke buurdorpen Saint Julien le Montagnier, Ginasservis en Vinon sur Verdon zijn in totaal zo'n 30 tracks uitgezet op alle nivo's.

Tip : klik (hier) ook eens naar Valensole aangezien dat vlak bij Greoux les Bains ligt.

Haal hier het track archief van Greoux les Bains op.

TOP