Mountainbiken in Embrun


Bij de Office de Tourisme is prima VTT (mountainbike)informatie beschikbaar. De VTT routes zijn over de 2 flanken langs het Lac Serres Poncon verdeeld. Alle routes zijn prima uitgepijld, in 2008 mankeerde er geen enkel bordje!

Als je een strategische verblijfplaats kiest kun je alle tracks fietsend bereiken. Vanuit Embrun ben je per auto snel bij de dubbele lift naar de langste downhill track van Europa vanaf Sainte Marie de Vars naar Embrun. Zie de link onderaan.

Embrun is een gezellig stadje met een levendig centrum. En met een mooi recreatiegebied aan het Lac de Serre-Ponšon, het grootste kunstmatige meer van Europa. Een rondje daaromheen is zo'n 160 kilometer, als je op het asfalt blijft tenminste.

In augustus is er de EmbrunMan Triatlon en staat de hele stad op zijn kop. Bezoek het centrum en geniet van de sfeer.
Deze Iron Man is de zwaarste ter wereld. De 3km zwemmen, 41 km hardlopen en 150 km racefietsen zijn "normaal" maar de 5000 hoogtemeters bepaald niet...
De start is om 6 uur aan het meer en tot en met de allerlaatste binnenkomer tegen 2230 uur blijft men klappen en trommelen.
En als finale een prachtig groot(s) vuurwerk boven het Lac.
Parkeren is dan zo goed als onmogelijk. Autorijden in het hele gebied tussen Embrun en Briancon is dan ook vrijwel onmogelijk.

Er loopt een handig fietspad tussen Embrun en het campings-gebied langs het meer. Dat pad vind je enigzins verstopt rechts aan het eind van de toegangsweg vanaf de zuidelijkste rotonde naar het industrieterrein.
Daar aan het meer is het heel prima vertoeven en er is enige simpele horeka en een bewaakt strand. Er ligt echter een 20cm dikke laag modder onder water en dat is even wennen...


De panorama-foto's staan hieronder (en de grote zitten erachter)


Open hier een venster met de info over europa's langste downhill track van Sainte Marie de Vars naar Embrun.

Haal hier het track archief van Embrun op.

TOP