Mountainbiken in Apt 84400


Apt ligt ongeveer 230 meter hoog en de bergen gaan tot zo'n 800 meter. Bij de Office de Tourisme is geen mountainbike informatie beschikbaar (2014) want er zijn geen tracks uitgezet. Maar per GPS kun je je hier heel goed vermaken. Dit gebied is matig zwaar omdat het in het middelgebergte ligt.

Tijdens de meeste tochten heb je in het noorden zicht op de Mont Ventoux. En richting oosten rij je op de mtb vaak over de oranje okerrotsen.

Ga zeker ook kijken bij Roussillon op het oker wandelpad (en neem de langere route van 1 uur) en in de oker-mijn van Bruoux (per rondleiding, met naar wens een audiotour erbij). Daar blijft het dan bij kijken omdat er daar geen oker-tracks zijn (maar wel andere). Klik hier om op de foto-site te kijken hoe het er daar uitziet.
Apt is een gezellig stadje met alle voorzieningen en trekt massa's toeristen aan. Zaterdag's is er een giga markt met 100-den kraampjes dwars door het hele centrum en in diverse zijstraten. Vlak naast het stadje is een mooi plan d'eau (rekreatie-plas).

Onze fietsende mede-toeristen komen vooral om het fietspad te rijden dat over de vroegere spoorbaan is aangelegd. Oftewel max 15km naar oost, max 15 km naar west en max 3 promille steiging. Daar heb je dus (geen) last van...

Er zijn een kleine en een middelgrote fietsspeciaalzaak.
Autorijden en parkeren is er een crime.
Wifi is op veel plekken beschikbaar, al dan niet tegen bestelling van een drankje.


Klik hier om op de foto-site te kijken hoe het er bij de okerrotsen van Roussillon uitziet.

Haal hier het track archief van Apt op.