Albert Einstein en de loslopende honden.


Aanvullend op het algemene artikel over loslopende honden, letschelschade en aansprakelijkheid nog even dit :

Een bijhorende denkfout van loslopers, losloper-aansprakelijken en ook van veel fietsers is dat een fietser bij een botsing met een hond een zware val zal maken. Die kans bestaat wel maar alleen als je probeert de hond te redden door te gaan uitwijken. Of als je eigenlijk je fiets niet beheersd omdat je bv nooit geoefend hebt op afwijkende situaties.

Dan ga je misschien juist onderuit omdat je jezelf uit de stabiele vertikale houding brengt. De truuk is juist om niet te remmen zodat je kinetische energie je gaat helpen.

Want het is (altijd en overal !) veel beter om een zekere Albert Einstein te vriend te houden. Die heeft al heel lang gelden onder cijfers gebracht dat :

E = 1/2 x m x v²


In die formule staat dat de m-assa 1x telt en dat wint de fietser al heel ruim van de gemiddelde hond met een faktor 5 à10.
Er staat ook dat de v-itesse kwadratisch telt en ook dat wint de fietser waarschijnlijk, afhankelijk van de aktie van de hond. Loslopende honden
NIET REMMEN dus ! U zult merken dat er dan het minste fout gaat (met u). In zo'n situatie heeft een hond namelijk weinig tot geen snelheid... Anders gezegd: het draait allemaal en alleen om kinetische energie!

Treinen, vrachtwagens, kogels, quadrijders en andere uit-de-bocht-vliegers kennen dit principe al heel lang. Nu jij nog.

Compromis ? Compro-mis ! A-sociaal ? Ja, van de loslopers, niet van u. Gezien de mogelijke gevolgen, zie het algemene artikel. De loslopende hond loopt gewoon los verder, en de loslater draait zich om, letterlijk, figuurlijk, en zeker juridisch... Oh, en jij had als fietser nog steeds geen rechtsbijstandverzekering ?! Het tarief is dan zo'n € 250 per uur (voor u).

Tip: aangezien zo ongeveer nul hond luistert heeft dat "Fikkie kom hier" van jou ook nul nut. En je weet het want jouw Fikkie kwam nog nooit naar je toe, behalve dan voor iets lekkers. Door te blijven roepen wilt je de indruk wekken dat jij "er alles aan hebt gedaan".

Een gedrag dat qua aanspakelijkheid geen nut heeft, je geeft er immers juist mee aan dat er iets niet klopt in jouw eigen gedrag... En door nog langer te blijven roepen wordt de kans steeds groter dat Fikkie op het allerlaatste moment toch nog een onverwachte aktie gaat ondernemen.

Zou het misschien nog ooit bij jou op gaan komen om zelf even richting jouw hond te gaan ??? Nadat je eerst even hebt zekergesteld dat je zelf wel kunt oversteken zonder aanrijding ???

Tegenwoordig zijn het namelijk niet de sportfietsers maar de (steeds jonger(e)) bejaarde e-fietsers die veel sneller rijden dan je dacht... Waarvan er dus (!) ook steeds meer steeds jonger verongelukken. Ook daarvoor is diezelfde formule van Albert Einstein overigens verantwoordelijk, maar dan (weer) anders ... Waardoor jouw rekening nog veel hoger (en langer...) uitvalt dan je ooit durfde te dromen ontkennen ... Loslopende honden
Tip : wijk ook zeker nooit uit als je in de auto rijdt. Je knalt dan waarschijnlijk ergens anders op, iets dat het wint van jou. Of op iets onschuldigs ... De hond loopt gewoon verder, en de schades zijn dus (!) voor jezelf. Alleen als je de hond raakt is de eigenaar te achterhalen.

A-sociaal ? Jazeker ! Van die losloper dus !!! Het zou pas enorm a-sociaal zijn als je wel uitwijkt en daarmee een ander (mens) kreupel rijdt. Waarvoor jij dan kunt opdraaien, zeker ook geestelijk ...


En de dader ligt zelf niet op het kerkhof ...


Klik hier als je een financiële verklaring wilt waarom je NIET MOET REMMEN bij een konflikt met een hond.

TOP