Reizen met de benen op de bank : fiets-blogs die de moeite waard zijn.


Hier vind je info over en de LINK naar diverse fiets-blogs die de moeite waard zijn. Ze Staan Vol met Geweldige verhalen en Geweldige Foto's.
Klik op een alinea om de betreffende blog te openen (in een nieuw venster). Frank van Rijn Frank van Rijn

The One And Only Mr. Fiets himself : Frank van Rijn !!!

Wie kent hem niet ? U niet ? Bestaat niet ! Met hem en door hem is Het FietsReizen begonnen !

Al sinds 1973 op 2 wielen onderweg nadert hij inmiddels de 600.000 km. Hij is telkens ergens op de wereld onderweg om daarna thuis weer zo'n Geweldig Boek "in elkaar te schrijven". Als er iets in je boekenkast cq op je geheugenkaartje hoort te staan ...

Op zijn site vind je korte verslagjes van zijn momentele avontuur. En heel veel anekdotes (wie maakt(e) er zo veel mee ?). Het historisch overzicht van al zijn reizen maakt je sprakeloos ... Cycling Cindy Cycling Cindy "Cycling Cindy" met Cinderella Servranckx uit Nederland. Sinds juni 2013 op de fiets onderweg rond cq ergens op de wereld. Zij is medio 2018 gestopt (met fietsen) en blogt nu over haar nieuwe leven. Met echtgenoot en truck ! Hera van Willick Hera van Willick "Hera van Willick" met Hera van Willick uit Nederland. Sinds september 2013 op de fiets onderweg rond cq ergens op de wereld. En dan weer even niet. DutchPebble "Dutch Pebble" met Mariet uit Nederland over haar dagelijkse leven in (tegenwoordig) de USA. Ook over reizen, maar dan anders. Een leuke blog waarin ze je laat meelezen over ditjes en datjes (en meer) in Jacksonville en omstreken. Helaas vrijwel zonder foto's maar wel telkens beginnend met een mooi zelfgemaakt gedicht !

Opmerking van de redaktie : willen al die verkeerde mannetjes in die verkeerde landen per direkt (ook) ophouden met het verbaal (en erger) lastig vallen van alleenreizende vrouwen !!! Please click the Translate button if you are a man male.
Hun namen en adressen zijn bekend en de kans bestaat dat de redaktie daar ook nog eens in de buurt komt ...

Voor elk van deze blogs geldt :
- dat ze eerlijk, indringend, analyserend, confronterend en recht voor de raap zijn, en meer.
- dat ze dus nogal zeer enorm zeker weten de moeite van het Lezen en Kijken waard zijn !
- dat ze je tot het besef zouden kunnen brengen dat de wereld vol zit met goede mensen.
- en tot het besef dat integratie nooit zal slagen, van wie of wat met wie of wat dan ook, waar dan ook.

Praktische info :
- De betreffende fietsers hebben geen inkomsten (meer), anders dan uit donaties en eventuele verkopen. En soms ontvangen zij gesponsord materiaal.
- Als je "geraakt raakt" overweeg dan eens een donatie ! Hoeveel Geweldigs en Unieks ontvang je daarvoor ?! Dit soort echte verhalen blijven je altijd bij.
- Niet alle blogs lezen even makkelijk. Er zijn er die niet (op de juiste manier) responsive zijn. Hetgeen betekent dat ze zich (niet) aanpassen aan de momentele beeldschermmaat.
- Niet alle blogs hebben een duidelijke menustruktuur. Niet altijd is duidelijk wat de chronologische volgorde van de artikelen is. Soms is er echter ook een archief-overzicht (wat wel chronologisch is). Sla dan een snelkoppeling daarvan op !
- Niet altijd zitten er een vorige en volgende knop in een artikel.
- Onthouden waar je gebleven bent is nogal moeilijk. Zet eventueel een streepje op je scherm. Of stuur telkens direkt bij het openen van een artikel de link daarvan aan jezelf per mail. Dan kun je via je mail makkelijk je laatst gelezen artikel vinden en (wel) doorlezen.

"Er is een geweldig enorm giga verschil tussen het vinden van een excuus en het vinden van de weg" (uit een blog).


Klik hier door naar de kijktips


TOP