Kijkt(r)ips van de redaktie, reizen met je benen op de bank.


Als je na alweer een wereldreis je fiets hebt gepoetst en nu ligt bij te komen op de bank adviseert de redaktie de volgende reisprogramma's :

 • Faut pas réver (naar verre bestemmingen, TV5, ondertiteld)

 • Echappées Belles (naar franstalige bestemmingen, TV5, ondertiteld)

 • Des Racines et des Ailes (over frans erfgoed, TV5, ondertiteld)

 • Thalassa (naar de franse kusten en wateren, TV5, ondertiteld)

 • Les Carnets de Julie (telkens over een kleine franse regio met als (ruim) thema lekker eten en dat wat (daar) zoal bijhoort en aan bijdraagt, TV5, ondertiteld)

 • Wunderschön (naar bij duitsers populaire reisbestemmingen, WDR, duitsgesproken, deels te gezelligjes maar mooie plaatjes)

 • Deze programma's hebben elk telkens de nodige (!) duur en diepgang en zijn nog steeds van het pré-likes nivo. Vandaar.

  Tip : TV5 biedt op haar website al heel lang op diverse leuke manieren taalles aan. Ook is er nu een TV-app getiteld "7 Jours a la planete" oftewel "7 dagen op onze planeet". En in de bibliotheque numerique kun je zo'n 500 gratis ebooks ophalen. Klik hier om daar meer over te lezen. Doen !

  Verder zijn alle (alle !) natuur- en reisprogramma's van de BBC en Channel4 de moeite waard. Het zijn er te veel om op te noemen, en ze wisselen vaak over de seizoenen. Kenmerkend is dat zij het altijd dicht bij huis zoeken (en vinden !). Waarbij David Attenborough en Joanna Lumley de uitzonderingen zijn maar er uiteraard ook (bepaald wel) bijhoren.

  Zo laat Winterwatch je genieten van geweldige winterbeelden van flora en fauna waarbij je de natuur ziet zoals nog nooit eerder.

  En leef je met "The biggest little railway in the world" mee met 56 (!) vrijwilligers die een trajekt van 113 km (!!!) afleggen met een echte miniatuur stoomlocomotief (schaal 1: 46).

  Door de bossen en de dorpen, over de fietspaden, rotondes en bruggen, door de sluizen (op een miniatuurboot) en over de heuvels. Op deze schaal komt die reis overeen met ongeveer de halve Trans Siberiëspoorlijn. Geweldig !

  En klik hier als je de wereldreis met Schnüffelchen, de Goggomobil , eind jaren 1950 wilt zien. Ook Geweldig (en) Leuk !  TOP